
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ضمن تشریح وضعیت پنج روزه آب و هوا، به تداوم رگبار باران و انتظار بارش تگرگ در شمال غرب ایران اشاره کرد و از وقوع گرد و خاک در طول این مدت در برخی مناطق خبر داد.
صادق ضیاییان نقشههای همدیدی و آیندهنگری آب و هوا را تفسیر کرد و گفت: امروز (۲۰ اردیبهشتماه) استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، شمال و غرب استان زنجان، شمال استان کردستان و برخی نقاط از استانهای گیلان و مازندران در برخی ساعات با ابرناکی، رگبار باران، گاهی با رعد و برق و وزش باد همراه است.
پیشبینی ۵ روزه آب و هوا
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا پیشبینی کرد که از امروز شنبه تا چهارشنبه، به مدت پنج روز، نواحی مختلفی از کشور با ابرناکی، رگبار باران و رعد و برق همراه است. این شرایط در نواحی شمال غرب، غرب، سواحل خزر، همچنین ارتفاعات و دامنههای جنوبی البرز مرکزی و غربی مورد انتظار است.
بر اساس دیگر اطلاعات به دست آمده از نقشههای همدیدی و آیندهنگری، وقوع گردوخاک در مناطقی از سیستان و بلوچستان، زنجان و هرمزگان نیز دور از انتظار نیست. این شرایط که تا ۵ روز آینده در نواحی شمال غرب، غرب، جنوب غرب، شرق، جنوب شرق و دامنههای جنوبی البرز نیز مورد انتظار است، طی سه شنبه و چهارشنبه نیز برای بیشتر مناطق پیشبینی شده است. گفتنیست وقوع گردو خاک به دلیل ورود تودههای گردوخاک از کشور عراق به غرب ایران نیز دور از انتظار نیست.
تداوم وقوع رگبار و رعد و برق طی ۵ روز آینده؛ بارش تگرگ در نقاطی از شمال غرب
وی ادامه داد: این وضعیت یکشنبه (۲۱ اردیبهشتماه) در نیمه شمالی استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل، دوشنبه (۲۲ اردیبهشتماه) در برخی نقاط استانهای واقع در شمال غرب، غرب ارتفاعات و دامنههای جنوبی البرز مرکزی و غربی همچنین سواحل غربی دریای خزر و طی سه شنبه (۲۳ اردیبهشتماه) در بعضی ساعات در نواحی شمال غرب پیشبینی میشود.
به گفته وی در طول چهارشنبه (۲۴ اردیبهشتماه) بارش در مناطقی از شمال غرب و غرب ادامهدار است و طی این پنج روز (از امروزتا پایان چهارشنبه) بارش تگرگ در برخی نقاط شمال غرب دور از انتظار نیست.
احتمال انتقال گردوخاک از کشور عراق به غرب ایران
ضیاییان بر اساس نقشههای همدیدی به این موضوع نیز اشاره کرد که طی سه روز آینده در جنوب استان سیستان و بلوچستان، شرق استان هرمزگان و جنوب استان کرمان در ساعات بعد از ظهر و اوایل شب رشد ابرهای همرفتی رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید موقت و گردوخاک پیشبینی میشود همچنین امروز و فردا در برخی مناطق شرق، شمال شرق، جنوب شرق، مرکز و جنوب غرب، دوشنبه در برخی نقاط شمال غرب، غرب، جنوب غرب، شرق، جنوب شرق و دامنههای جنوبی البرز در بعضی ساعات وزش باد شدید و در مناطق مستعد گردوخاک مورد انتظار است. این شرایط در طول سه شنبه و چهارشنبه نیز در بیشتر مناطق پیشبینی شده است.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا اضافه کرد: از اواخر دوشنبه تا چهارشنبه شرایط برای انتقال تودههای گردوخاک از روی عراق به مناطقی از غرب و جنوب غرب ایجاد خواهد شد.
تاثیر شرایط آب و هوایی بر آبهای جنوب ایران
وی در بخش دیگری از سخنان خود به شرایط تنگه هرمز و دریای عمان در روزهای آینده نیز اشاره کرد و افزود: نقشههای همدیدی نشان میدهد تنگه هرمز و دریای عمان در طول سه شنبه و چهارشنبه مواج خواهد شد.
پیشبینی هواشناسی کشور از وضعیت جوی دو روز آینده تهران
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده اظهارکرد: آسمان تهران فردا (۲۱ اردیبهشتماه) صاف تا کمی ابری اواسط روز افزایش باد و افزایش ابر با حداقل دمای ۱۹ و حداکثر دمای ۳۲ درجه سانتیگراد و طی (۲۲ اردیبهشتماه) صاف تا قسمتی ابری اواسط روز وزش باد شدید و گردوخاک و بارش پراکنده با حداقل دمای ۲۰ و حداکثر دمای ۳۳ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
گرمترین و سردترین مراکز استان کدام است؟
ضیاییان در پایان گفت: طی فردا و پس فردا (۲۱ و ۲۲ اردیبهشتماه) اهواز با دمای ۴۳ درجه سانتیگراد گرمترین و همدان، کرمانشاه و زنجان با دمای ۹ درجه سانتیگراد سردترین مراکز استان کشور خواهد بود
صحت پیشبینی هواشناسی در بازه زمانی یک هفته حدود ۸۰ درصد است.